çaylak arama

Özel Arama

akan başlıklar

7 Temmuz 2010 Çarşamba

Uzaktaki Sevgili

Uzaktaki sevgili daha bir değerlidir yakındakine göre. Yakındaki sevgiliyi istemesen bile görecekken, uzaktakiyle buluşmayı aylarca beklersin. Aradaki mesafeler aşkınızı daha da yüceltir. Onunla geçirdiğiniz zamanı daha değerli kılar.

Uzaktaki sevgili için günler öncesinden planlar yaparsınız; nereye gidelim, ne yapalım diye. Onunla olan buluşmanızı beş yaşındaki çocuğun bayram öncesi heyecanı gibi bir heyecanla beklersiniz. Bütün hazırlıklarınızı önceden yapmaya çalışırsınız ama mutlaka bazı şeyleri o gün yapmanız gerekir. Biraz huzursuz olursunuz onları yapana kadar ama içinizdeki buluşma heyecanı sönmez gene de. Buluşma saati yaklaştıkça zaman daha da yavaşlar sizin için. Durmaya yakın bir hızda ilerler.

En sonunda o an gelir. Değişik, tarif edemeyeceğiniz duygular kaplar içinizi. Bir rüyadan başka bir rüyaya geçiş anıdır o an. Uzaktan birbirinizi görür, gülümsersiniz. Çok mutlusunuzdur. Aylarca özlemini çektiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz insanla aranızdaki mesafe kilometrelerden metrelere inmiştir. Size doğru yürümeye başlari yüzündeki tebessümle. O an sadece onu görüyorsunuzdur, kulaklarınız etraftaki seslere pek aldırış etmiyordur. Yanınıza gelmiştir uzaktaki sevgili. Aylardır göremediğiniz insana sarılırsınız sımsıkı, hiç bırakmayacakmışçasına.

Buluşmaya gelene kadar çok ağır ilerleyen zaman, buluştuktan sonra son sürat akmaya başlar, ta ki sevgilinin gitme vakti gelen kadar.

Otobüse binme vakti gelir sevgilinin. Binip, yerine oturur. Siz dışarda beklersiniz, araba kalkana dek biraz daha göreyim diye. Bakışırsınız son kez, el sallarsınız. Otobüs gider, siz tek başınıza kalırsınız kalabalığın içinde. Zaman normal hızına döner. Siz ise daha yeni ayrılmış olmanın verdiği hüzünle daha çok özlemeye başlarsınız uzaktaki sevgiliyi. Ayrılalı beş dakika bile olmamışken bir sonraki buluşmanın planlarını yaparak, hayallerini kurarak evinizin yolunu tutarsınız; buluşmanını verdiği sevinç, ayrılmanın verdiği hüzün duygularını aynı anda yaşayarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder