çaylak arama

Özel Arama

akan başlıklar

1 Temmuz 2010 Perşembe

ekşi sözlük' te çaylak olmak

ekşi sözlük' ün ilk kuruluş şekline ve beklenenden büyük/hızlı olan büyümesi doğrultusunda ilk başta mantıklı görülmekle beraber zamanla anlamını yitirmiş ve bir işkence haline dönüşmüş bir uygulamadır çaylaklık..

mevcut duruma bakılırsa ekşi sözlük artık popüler kültürün bir parçasıdır.. durum böyleyken; böyle bir kültürsüzlüğün içinde tavrını sergileme maksatlı bir uygulamaysa çaylaklık, durum yine de pek mantıklı görünmemekte.. zaten ekşi sözlük sahip olduğu yazar sayısıyla bütün hareket etme hamballığından/fikrinden uzaklaşmıştır..

sözlüğün adını duyuracak yahut yaptıkları hareketlerle adını büyütecek yazarlar, yapabileceklerini zaten yapmakta yahut yapmamaktadırlar.. sözlüğün daha kalabalık olmasının bunda bir etkisi olmayacaktır.. zaten sözlüğün eski halini bilen ve bundan ötürü sözlüğün şimdiki halini beğenmeyenler için değişen çok bir şey olmayacaktır..

yapılan bazı toplu alımlarla bu çaylaklık hadisesi kimi zaman delindiğine göre, bu durumun son bulması çok da imkansız bir durum değil.. herkesin bir kalemde yazar olması pek bir mantıklı görülmemekle beraber şu anki işleyişten daha güzel bir sistem düzenlenebilir.. bunun yapılmaması ise kişinin niyetinin hafif desteğiyle beraber farklı yorumlara sebep olabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder